Home Archiwum kategorii:  Jedzenie (Page 5)

Jedzenie

Jedzenie

Dobra kawa w biurze czyli jaka? – Eksperci radzą

Kawa do biura powinna być aromatyczna oraz pobudzająca, ponieważ w takich miejscach ludzie pracują na pełnych obrotach i potrzebują dodatkowej dawki energii. Wybór kawy ziarnistej do biura nie jest najłatwiejszy, jednak można wziąć pod uwagę kilka najpopularniejszych propozycji, dzięki którym praca będzie przyjemniejsza i efektywniejsza. Biurowa kawa powinna
Zdrowie i uroda Jedzenie

Spirulina na odporność? Sprawdzamy czy to prawda!

Spirulina i chlorella na stałe zagościły wśród bestsellerów jako naturalne suplementy diety. Ceni się je za niezwykle wszechstronne działanie. W 2020 r. ponownie podjęto tezę, jakoby spirulina spełniała rolę suplementu diety na odporność. Czy faktycznie spirulina hawajska poprawi działanie naszego układu immunologicznego, czy jest to może kolejny mit, serwowany nam przez
Jedzenie

Zalety picia wody

Picie wody jest integralną i najważniejszą potrzebą, jaką musimy zaspokajać w celu odpowiedniego działania naszego organizmu. Nasze ciało w 60% składa się właśnie z wody, z czego krew zawiera 86% tego płynu. Dlatego też na bieżąco musimy uzupełniać stan wody a naszym organizmie w różnych formach.
Jedzenie

Espresso doppio – czyli dwa razy to co najlepsze

Espresso jest niczym samym jak świeżo zmieloną kawą z ziaren arabiki, robusty czy liberiki. Espresso zawiera w sobie 25 ml kwintesencji kawy czyli samego napoju, zatem espresso doppio nazywane też podwójnym jest niczym innym jak podwojoną ilością samego espresso. 50 ml napoju kawowego pozwala pobudzić bodźce do działania przy każdym poranku dnia.  Espresso doppio jest […]
Jedzenie

Co warto wiedzieć o papai?

Jeszcze kilka lat temu papaja była owocem trudno dostępnym na rodzimym rynku. Dziś leży na półkach w każdym markecie, a z jej dobrodziejstw możemy korzystać każdego dnia. Owoc wyglądem przypomina gruszkę, smakiem zaś zbliżony jest do mango i melona. Skórka jest niejadalna, z kolei nasiona są pieprzne i gorzkie.
Jedzenie

Pokarm sfermentowany: korzyści z fermentacji mlekowej

Fermentowane pokarmy, stosowane na całym świecie, przynoszą korzyści zdrowotne dzięki fermentacji kwasu mlekowego. Proces fermentacji może zmienić smak pokarmu z gładkiego i zwyczajnego w kwaskowaty, ożywiony przez kolonie dobroczynnych bakterii i ulepszone mikroskładniki odżywcze. Podczas gdy produkty fermentowane, takie jak jogurt, kapusta kiszona i kefir, są dobrze