Inne

Urządzenia gastronomiczne dla wielu firm

Urządzenia gastronomiczne są niezbędne w wielu miejscach. Korzystają z nich przedsiębiorcy w barach, restauracjach, kawiarniach, czy też cukierniach. Szerokie zastosowanie takich urządzeń sprawia, że cieszą się ogromnym uznaniem na rynku. Proces wyboru nie jest łatwy, gdyż producenci cały czas poszerzają asortyment, Trzeba dokładnie zastanowić się, jakie sprzęty spełnią swoje zadania w gastronomii. Na uwagę zasługuje marka Dora Metal, jaka stawia na wysoką jakość i atrakcyjne ceny. Co znajdziemy w ofercie producenta? Jakie wyroby są godne uwagi? O czym pamiętać podczas doboru? Jakie kwestie są najważniejsze?

Dora Metal

Firma cały czas się rozwija, tak aby dawać nam to, co najlepsze. Szeroka oferta zachęca do zakupu nowoczesnych urządzeń gastronomicznych, jakie sprawdzą się w wielu firmach. Dora Metal udoskonala procesy produkcyjne na każdym kroku, dzięki czemu oferuje innowacyjne sprzęty dla sklepów, stołówek, restauracji i wielu innych miejsc. Co ciekawe, wieloletnie doświadczenie wpływa na doskonałą znajomość rynku i potrzeb klientów. Pracownicy każdego dnia dbają o jakość produktów, co przekłada się na zadowolenie odbiorców.

Sprzęt gastronomiczny dla firm

Zachowanie czystości i higieny jest niezwykle ważne w każdej gastronomii. Dora Metal podczas produkcji korzysta jedynie z wysokich jakościowo materiałów, jakie pozwalają na bezpieczne i sprawne użytkowania. Jeśli chodzi o ofertę, znajdziemy tutaj między innymi:

  • Stoły chłodnicze – urządzenia tego typu ułatwią pracę w kuchni i lokalu gastronomicznym. Odznaczają się tym, że posiadają blaty ze stali nierdzewnej, co daje nam sporo miejsca do pracy. Plusem jest łatwość w utrzymaniu czystości.
  • Szafy chłodnicze – w każdym lokalu gastronomicznym nie może zabraknąć takiej szafy. Występuje ona w wariancie dwu lub jednodrzwiowym. Bardzo często posiada przeszklone drzwi, co pozwala wyeksponować produkty spożywcze. Funkcjonalne szafy chłodnicze zapewniają bezpieczne przechowywanie żywności.
  • Podstawy chłodnicze – kucharz w trakcie przygotowania dania musi mieć łatwy dostęp do wszelkich składników. W tym wypadku pomocne są podstawy chłodnicze, jakie posiadają miejsce do przechowywania i blat, gdzie będziemy przygotowywać smaczne dania.
  • Schładzarki sokowe – to profesjonalne sprzęty, jakie pozwalają bardzo szybko schłodzić przygotowane danie. Po rozmrożeniu potrawa zachowuje pierwotne cechy i jest pełna składników odżywczych.
  • Okapy – wyciągowe okapy są niezwykle popularne w kuchniach. Inne rozwiązanie to okapy nawiewno-wyciągowe, jakie odprowadzają parę, zapachy i zanieczyszczenia.
  • Szafy do dezynfekcji – posiadają automatyczny proces odkażania, co daje nam wygodę. Czynnikiem dezynfekującym jest ozon, jaki zabija zarazki.
  • Lampy bakteriobójcze – jak nazwa wskazuje, mają one za zadanie dezynfekować powietrze.

Redakcja InfoMax

InfoMax to ludzie z pasją. Naszym codziennym zadaniem jest dostarczanie wiadomości i ciekawostek na różne tematy. W InfoMax uzyskasz informacje na interesujące Cię tematy, niezależnie od tego, czy szukasz informacji o dziecku, pracy, modzie czy zdrowiu.

Powiązane posty

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *